Rippikoulu

Rippikoulu eli ripari on tärkeä virstanpylväs matkalla kohti aikuisuutta. Siellä opetellaan yhdessä elämistä ja tutustutaan kirkkoomme. Rippikoulun voi käydä leiri- tai päivärippikouluna. Seurakunnassamme pidetään myös aikuisrippikoulua tarpeen mukaan. Yhteisenä piirteenä kaikille rippikouluille on kolme sanaa: elämä, usko ja rukous.

Rippikoulu toteutetaan reilun puolen vuoden aikana ja sen laajuus on 80 tuntia. Siihen kuuluu tutustumista omaan ryhmään, erilaisia tapahtumia ja oman seurakunnan toimintaan osallistumista. 

Rippikoulun päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtävään ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoululaisilta kysyttäessä tärkeimpänä oikeutena on pidetty kirkkohäitä.

Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi kastettu. Jos haluaa osallistua konfirmaatioon, sitä ennen tapahtuu kaste. Jos henkilö on kastettu, mutta hän ei kuulu kirkkoon, on hänen liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta vähävaraisuuden perusteella tai leirimaksun voi sopia maksettavaksi osissa. Lisätietoa vapautuksesta saa kirkkoherralta, p. 050 386 4920.

Jäikö rippikoulu käymättä?

Haluatko kummiksi tai kirkollisen vihkimisen? Ei hätää. Aikuisrippikoulu toteutetaan räätälöitynä, keskustelevana rippikouluna ja sen laajuus on 20 tuntia. Siihen voi liittyä tutustumista seurakuntaan ja sen tapahtumiin.

Tutustu tarkemmin tänä syksynä alkaviin rippikouluihin Rippikouluinfo 2025 -osiossa.

Yhteystiedot

Rippikoulutyöstä vastaava pappi p. 050 347 1794

Nuorisotyönohjaaja p. 050 386 4926

Aikuisrippikoulu tai yksityisrippikoulu järjestetään pyydettäessä,

tiedustelut seurakuntapastori p. 050 347 1794