Tekstikoko: A A A

Hiljenny hetkeksi

Kiitollinen

 

Kiitos! Pieni sana, jota on melko helppo sanoa erilaisissa päivittäisissä kohtaamisissa. Kohteliaaseen peruskäyttäytymiseen kuuluu kiittäminen. Mitä pienempi asia, sitä helpompaa kiitoksen sanominen on. Kun asia suurenee, muuttuu merkityksellisemmäksi, kiitoksen ääneen lausuminen saattaa vaikeutua. Onko helpompaa sanoa vieraalle oven avaajalle ”Kiitos”, kuin kiittää läheisiä ihmisiä isoista asioista?

Ja kuinka vaikea onkaan aina muistaa olla kiitollinen. Kuinka harvoin muistaakaan kiittää asioista silloin kun ne ovat ”ihan hyvin”. Asioiden hyvällä tolalla olemisen havahtuu yleensä huomaamaan vasta silloin, kun asiat menevät pieleen tai epäonnistuvat. Kun jokin ei ole enää hyvin, oivaltaa, kuinka hyvin se oli aiemmin. Onnettomuudet saavat näkemään onnellisuuden.

Viime vuosina on noussut esille Kiitollisuus- päiväkirjan pitäminen. Jos päivittäin jaksaa kirjata ylös edes muutaman asian, joista voi olla kiitollinen, se auttaa pitemmän päälle näkemään kiitoksen aiheita yhä enemmän. Alakuloon voi alkaa sekoittua iloa, harmauteen valoa ja värejä. Sillä onhan jokaisella aihetta myös kiitokseen ja kiitollisuuteen. Aina on elämässä myös jotain hyvää. Jumalan armon ja rakkauden varassa saat jäädä kannettavaksi.

 

Kiitos, kun tähän aamuun asti, Herra, mua tahdoit varjella.

Anna myös tänään turvaisasti tietäs kulkea.

 

Kiitos kaikista ystävistä, jotka sä annoit tielleni.

Suo mun myös löytää kiittämistä vihaajistani.

 

Kiitos, kun mulle annoit työtä. Sillä sua tahdon palvella.

Herra, alati heikot vyötä armos voimalla.

 

Kiitos murheista päivän matkan, ohjaa mua aina kädelläs.

Auta, ett` kulkuani jatkan sua lähemmäs.

 

Kiitos, kun sinun sanastasi löydän elämän lähtehen.

Korjaa, kun rikon vastahasi muita syytellen.

 

Kiitos, sua Herra aina kiitän, lahjat suot mulle parhaimmat.

Siksi mä kädet yhteen liitän, kun mua rakastat.

(Martin G. Schneider, suom. Juhani Forsberg)

 

 

Susanna Tolvanen

Nuorisotyönohjaaja

Nurmeksen seurakunta