Tekstikoko: A A A

Hiljenny hetkeksi

Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa

 

Onko sinulla ollut elämässäsi kysymyksiä, joihin olen etsinyt tai odottanut vastauksia pitkiä aikoja? Oletko ehkä rukoillut Jumalalta jotakin ja toivonut että Hän vastaisi mahdollisimman nopeasti? Joskus vastaus on saattanut tulla piankin ja olet voinut kokea siitä huojennusta. Toisten kysymysten kohdalla voi olla vaikea hyväksyä sitä, että lopullista vastausta ei ehkä koskaan tulekaan.

Luukkaan evankeliumissa kerrotaan, kuinka Jeesus meni kotikaupungissaan Nasaretissa sapattina tapansa mukaan synagogaan. Siellä hänen käteensä annettiin vanhan testamentin profeetta Jesajan kirja ja hän alkoi lukea siitä: ”-Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen ja julistamaan Herran riemuvuotta” Luuk. 4:18-19. Evankeliumissa kerrotaan kuinka luettuaan tämän ennustuksen Jeesus antoi kirjan pois, istuutui ja puhui synagogassa oleville ihmisille: ”Tänään, teidän kuultenne, on tämä kirjoitus käynyt toteen.” Luuk. 4:21.

Jeesus toi viestiä, että tuo Jesajan lupaus oli täyttynyt. Ihmiset jotka sen kuulivat, ilahtuivat ensin, mutta kun Jeesus jatkoi puhettaan, he kysyivät: ”Eikö tuo ole Joosefin poika?” Lopulta he vihastuivat ja ajoivat Jeesuksen ulos kaupungista ja niin hän jatkoi matkaa muualle.

Jumalan ajallaan antamat vastaukset voivat olla meille ihmisille vaikeita vastaanottaa. On joskus pysäyttävää ja puhuttelevaa ymmärtää, kuinka koko elämämme on ollut ja on Hänen johdatuksensa alla, kaikki asiat ovat Hänen tiedossaan eikä ihminen voi niistä paljoakaan ymmärtää.

Kun isoihin kysymyksiin annetaan vastauksia voi mielen täyttää ajatus: Voiko tämä olla totta? Sama epäuskoinen kysymys valtasi ihmisiä varmasti jo aikana, jolloin Jeesus oli maan päällä ja julisti Jumalan valtakuntaa ja kehotti ihmisiä parannukseen: ”Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!” Mark. 1:15.

Vaikka kysymys, voiko tämä olla totta, kuinka kiusaisi, Jumalan ihmeelliset lupaukset ja vastaukset ovat yhä voimassa. Pyhän Hengen kautta Jeesus on maan päällä vielä tänäänkin omiensa keskellä. Riemuvuotta julistetaan jokaiselle, joka etsii rauhaa ja kysyy tietä Jumalan luo. Jeesuksen nimessä ja veressä julistettu ilosanoma kaikkien syntien anteeksiantamuksesta tuo synnin väsyttämälle ihmiselle levon ja rauhan ja se antaa myös voimaa luottaa Jumalan johdatukseen.

Jeesuksessa ilon, rauhan ja vapauden lähde on pohjaton.

Paula Korva, vs.kanttori Nurmeksen ev.lut.seurakunta