Tekstikoko: A A A

Hiljenny hetkeksi

 

                        Kun on turva Jumalassa

Ihana, lämpimän turvallisuudentunteen tuova virsi 179 ”Siion apus ainoastaan on vain Herra Jumala”, on tallentunut muistoihini jo lapsuudesta. (Voit kuunnella virren You Tubesta. Klikkaa tästä: Siion apus ainoastaan) Virressä puhutaan siitä, kuinka Jumala varjelee ja pysyy lupauksissaan kaikissa elämämme vaiheissa. Muistoissani virteen liittyy elävänä kuva, jonka olin luultavasti nähnyt kotona kuvaraamatusta: opetuslapset veneessä myrskyn keskellä ja etualalla Jeesuksen levollinen hahmo. Mielikuvituksessani tuo kuva eli seurasalin tiiliseinässä kun seuraväki lauloi virttä voimallisesti. Laulun säkeet lohduttivat huolestumiseen taipuvaista mieltäni. Siinä luvattiin: ”Vaikka siirtyy vuoret kerran, kalliotkin paikoiltaan, niin ei siirry armo Herran, hän on luja liitossaan.”

Oletko sinä ehtinyt jo olla huolissasi, kun ohjeistukset ja rajoitukset on kehotettu ottamaan vakavasti? Huolen ja pelonkin tunteet taitavat kuulua tähän hetkeen. Niiden jakaminen toisten kanssa tuo helpotusta kun saa tuntea ettei ole yksin. On erityinen aika herkästi kuulla ja nähdä lähimmäinen. Sen voi kokea myös Jumalan lahjana: meitä muistutetaan mitkä asiat elämässä ovat kaikkein tärkeimpiä.

Paastonaikana ja pääsiäisenä emme voi kokoontua yhteen, mutta silti voi toteutua se mitä virressä luvataan: ”Tie on auki taivaaseen, pyhäin riemuun ikuiseen! Muista kuka kanssas kulkee, suojaansa ken sinut sulkee.” Pyhän Henkensä kautta Jeesus on valona ja voimana omiensa keskellä valtakunnassaan tänäkin aikana. Anteeksiantamuksen evankeliumi voi tavoittaa rauhaa ja turvaa kaipaavan sydämen, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan, vaikka olosuhteet sitovatkin meitä koteihimme. Jeesus on kuollut kootakseen yhteen hajallaan olevat Jumalan lapset.

Lapsena en ehkä aivan ymmärtänyt tuon lempivirteni kaikkia kohtia. Ehkä havahduin virren sanoihin vasta ensimmäisen säkeen jälkeen ja tuntui hyvältä kuulla sanat: ”Niin kuin isä hoitaa lastaan, niin hän hoitaa sinua.” Tuntui niin turvalliselta.

Paula Korva, vs.kanttori Nurmeksen ev.lut.seurakunta