Tekstikoko: A A A

Hiljenny hetkeksi

Maria sai erityisen tehtävän

Luukkaan evankeliumissa kerrotaan kuinka nuori nainen Nasaretin kaupungissa kohtaa enkeli Gabrielin, jolla on hänelle tehtävä Jumalalta.

Vieraan sanat saavat Marian hämmennyksiin. ”Ole tervehditty, Maria, sinä armon saanut! Herra kanssasi!” Tehtävä jonka Maria saa on jotain aivan erityistä. ”Älä pelkää, Maria, Jumala on suonut sinulle armonsa. Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus. Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle hänen isänsä Daavidin valtaistuimen.”

Kun Maria ihmettelee tätä viestiä enkeli vakuuttaa hänelle: ”Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan.”

Myöhemmin Maria kohtaa sukulaisensa Elisabetin, joka on myös kokenut Jumalan ihmeen tultuaan raskaaksi korkealla iällä. Yhdessä naiset iloitsevat ja Maria lausuu: ”Minun sieluni suuresti ylistää Herraa, ja minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani, sillä hän on katsonut palvelijattarensa alhaisuuteen.”

Maria luottaa Jumalan lupauksiin. Sen hän osoittaa sanomalla enkelille: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanot.”

 

”Taivaallinen Isä, sinä valitsit neitsyt Marian Vapahtajamme äidiksi.

Täytä meidät armollasi,että mekin hänen laillaan suostuisimme tahtoosi.

Lahjoita sydämiimme ilo siitä, että Poikasi Jeesus Kristus syntyi ihmiseksi

ja vapautti meidät synnin ja kuoleman vallasta”

 

Kanttori Paula Korva

Nurmeksen ev.lut.seurakunta