Tekstikoko: A A A

Hautamuistomerkkiohjeet

 

NURMEKSEN SEURAKUNTA

HAUTAMUISTOMERKKIOHJEET

Ennen muistomerkin valmistamista ja pystyttämistä on laadittava muistomerkkisuunnitelma. Suunnitelmasta tulee ilmetä muistomerkin muoto, materiaali, mitat, pintakäsittely ja tekstin sisältö.

Hautausmaan arvoon soveltuvat kuvat ja symbolit ovat sallittuja muistomerkeissä, jos ne liittyvät oleellisesti vainajan persoonaan ja elämäntyöhön, samoin taiteellisesti korkeatasoiset reliefit ja veistokset. Valokuva ei kuulu suomalaiseen hautausmaakulttuuriin.

Hautausmaan käyttösuunnitelmassa ja hautaustoimen ohjesäännössä on hautamuistomerkkien asennukseen liittyviä ohjeita. Yleensä asennuksen hoitaa hautakiviliike.

Hautakiviliike toimittaa muistomerkkisuunnitelman kahtena kappaleena seurakunnan taloustoimistoon tai hautausmaan toimistoon hyväksyttäväksi. Käsittelyn jälkeen muistomerkkisuunnitelman toinen kappale palautetaan lähettäjälle joko hyväksyttynä tai luvan edellyttämin huomautuksin.

Jos ohjeista halutaan poiketa tai hautapaikan haltija on tyytymätön käsittelyssä muistomerkkisuunnitelmaan tehtyihin muutoksiin, voidaan asia saattaa Nurmeksen seurakunnan kirkkoneuvoston käsiteltäväksi.

Tilapäisistä muistomerkeistä ei tarvitse laatia suunnitelmaa.

Lisätietoja saa seurakuntapuutarhurilta, puh. 0500 451 600.

 

Kartat Nurmeksen sekä Valtimon hautausmaasta löytyvät alta.


pdf liite

Nurmeksen hautausmaan kartta

pdf liite

Valtimon hautausmaan kartta