Tekstikoko: A A A

Lähetystyö ja kansainvälinen diakonia

Nurmeksen seurakunta on osaltaan toteuttamassa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä: "Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni".

Jeesus lähetti opetuslapsensa julistamaan evankeliumia ja samalla tavalla olemme mekin lähetetyt. Meitä kaikkia kutsutaan Jumalan valtakunnan työhön, jossa saamme olla mukana levittämässä ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta, meidän Vapahtajastamme ja heijastelemassa hänen rakkauttaan lähimmäisiimme lähellä ja kaukana. Saamme myös rukouksin muistaa nimikkolähettejä, heidän perheitä ja työtä maailmalla sekä nimikkokohteitamme, jotta Kaikkivaltias Jumala siunaisi työn. 

Nurmeksen seurakunnan lähetystyön perusrungon muodostaa nykyään lähetyskirpputori ja kahvio Herrankukkaro. Vapaaehtoisvoimin toimiva kirpputori on avoinna perjantaisin klo 10- 15 ja lauantaisin klo 10- 13. Kirpputori toimii osoitteessa Pappilantie 1 C, 75530 Nurmes. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua lähetyssihteeri Sanna Tolvaselle 050-3864922.

Vuosittain järjestettäviä myyjäisiä ovat esimerkiksi isäinpäivä- ja joulumyyjäiset. Talkoolaisten valmistamat leivonnaiset ja käsityöt saavat seurakuntalaiset kerta toisensa jälkeen ostamaan myyntipöydät tyhjiksi. Lähetystapahtumissa lähetysjärjestöt kertovat viimeisintä tietoa toiminnastaan. Suomen viidenneksi suurin kirkko täyttyy viimeistä paikkaa myöten laulavista seurakuntalaisista Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa.

Lähetystyöstä vastaavat työntekijät
 * Lähetystyöstä vastaava pappi: kirkkoherra
 * Lähetyksen viranhaltija Sanna Tolvanen 050 386 4922

Nurmeksen seurakunnassa toimivat seuraavat lähetyspiirit:

Lähetyspiiri ELY:n työn hyväksi.

Piirin kokoontumisajat näkyvät kirkollisissa ilmoituksissa. Tervetuloa mukaan!

 

Lähettimme maailmalla

Teressa ja Janne Juhaninmäki, Tansaniassa Suomen Lähetysseuran kautta. 

Anu, Itä-Eurooppa, Suomen evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta. 
 

 

Muut kohteemme maailmalla

TEDITE-hanke, Sambia 

TEDITE-hanke on kristillinen koulutus- ja kasvatushanke jota seurakuntamme tukee Evankelisen lähetysyhdistyksen (ELY) kautta. ELY tukee Kiteen Evankelisen Opiston TEDITE-hanketta Sambiassa. Hanke on Kiteen opiston, paikallisen luterilaisen kirkon (LECA) ja Suomen Ulkoministeriön yhteistyössä toteuttama kristillinen kasvatus- ja koulutushanke. (ELY 2014.)

 

Nepali, Suomen Lähetysseuran kautta:

- Edistämme perheiden hyvinvointia ja naisten oikeuksia

- Haavoittuvien yhteisöjen elinkeinon ja toimeentulon parantaminen

- Tuemme vammaisten lasten ja nuorten koulutusta ja työllistymistä 

Kansainvälinen diakonia

Kansainväliseen avustustoimintaan seurakuntamme osallistuu Lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun välityksellä. Kansainväliseen diakoniseen vastuuseen osallistumme tukemalla diakonian määrärahoista Kirkon Ulkomaanapua.

Joka kevät sadat nurmekselaiset ovat toteuttamassa Yhteisvastuukeräystä, jonka kautta autetaan hädässä olevia ihmisiä eri puolella maailmaa, myös Suomessa. Nurmeksessa Yhteisvastuukeräystä toteutetaan lista- ja lipaskeräyksin, arpoja myymällä ja monenlaisilla tapahtumilla. Keräysvaroista 60 % käytetään kehitysmaissa elävien ihmisten auttamiseen ja 40 % kotimaassa apua tarvitseville. Lähetyskirpputori Herrankukkaron helmikuun tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Yhteisvastuukeräyksen ja lähetyksen tapahtumien tarkemmat tiedot löytyvät kirkollisista ilmoituksista. 

 

Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilö Sanna Tolvanen 0503864922.

 

 

 

Teressa ja Janne Juhaninmäki, lähettimme Tansaniassa Suomen Lähetysseuran kautta.

Lähetyskirpputori ja kahvio Herrankukkaron logo

Lahjoita Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Osta Toisenlainen lahja -tuo iloa monelle!

Tule vapaaehtoistyöhön Herrankukkaroon! Lisätiedot 0503864922/Lähetyssihteeri