Tekstikoko: A A A

Haudanhoitoasiat

Hautaustoimi vastaa hautasmaiden puisto- ja viheralueiden rakentamisesta, rakennusten ja muun kiinteän ja irtaimen omaisuuden hoidosta ja kunnossapidosta.

Hautausmaan toimisto, Pitkänmäentie 1-3

Seurakuntapuutarhuri Ahti Kortelainen
puh. 0500-451600
**@**

 

HAUTAUSMAAT
 

Porokylän hautausmaa

Pitkänmäentie 1-3, Nurmes

Vihitty käyttöön 1871
Kappeli rakennettu 1952, peruskorjaus v. 2004

 

Sankarihautausmaa
 

Sijaitsee kirkkoharjulla
Kolmen kirkon muistomerkki
Tapuli vuodelta 1773


Höljäkän-Porosaaren hautausmaa, Höljäkkä
os. Mäntyläntie 7, 75990 Höljäkkä

Höljäkän ja Porosaaren asukkaille
Alueen hautausmaakäyttöön lahjoittanut Juho Mahanen 1922.
Höljäkän hautausmaan toimikunta 2023-2026 : Jaakko Korhonen, Päivi Eskelinen-Hiltunen, Ella Kärki.


Hautausmaan toimisto hoitaa

- hautapaikat
- hautakirjanpitoa
- hautauslaskutusta
- hoitohautoihin liittyviä asioita
- neuvoo ja opastaa hautaukseen liittyvissä asioissa
- kiinteistöjen piha- ja puistoalueet

- tarvittaessa hautakivien oikaisua: 

Kallistunut hautakivi on vaarallinen … Kivi kannattaa oikaista, ennen kuin se aiheuttaa vahinkoa! Pahimmassa tapauksessa kivi voi kaatua ja vahingoittaa vakavasti hautoja hoitavia henkilöitä. Kaatuva kivi voi myös itse vahingoittua tai vahingoittaa naapurihaudan kiveä ja istutuksia. Kallellaan oleva tai sammaloitunut hautakivi ei ole myöskään hoidetun ja arvokkaan näköinen, vaikka istutukset olisivatkin muuten hyvin hoidettuja. Hautakivi, sen hoito ja sen mahdollisesti aiheuttamat vahingot ovat aina omaisten vastuulla.

Palvelua voi tilata tai kysyä lisätietoja puhelinnumerosta 0500 451 600 (seurakuntapuutarhuri Ahti Kortelainen) tai sähköpostilla ositteesta **@**

 
Hautaan siunaaminen kirkon sivuilla: Lue lisää

Kuoleman kohdatessa: Lue lisää.

Suomi.fi ohjaa läpi läheisen kuoleman jälkeisen byrokratiaviidakon – uudessa oppaassa kattavat ohjeet eri toimijoilta

Läheisen kuolema

 

Hautojen hoitosopimukset

Hautojen hoito veloitetaan voimassaolevan hinnaston mukaan. Tilauksen voi tehdä

joko sähköpostilla osoitteesta **@** tai soittamalla puhelimitse numeroon 013-474 2400 (klo 9 – 14.30). 

Hoitotilauksista lähetämme asiakkaille tarjoukset toivotun sopimustyypin mukaan. Hoitotilauksessa tulee mainita tieto kesä- tai perennahoidosta. Molempia sopimuksia varten tarvitaan myös tieto siitä, montako kukkaa ja mitä kukkia haudalle halutaan. Alla tarkemmin eritelty tarjottavat sopimustyypit, niihin sisältyvät kukkavaihtoehdot ja niiden hinnat. Hoitotilausta varten olisi hyvä varata myös tieto mahdollisesta hautatunnuksesta haudan yksilöimistä varten. Kesähoitotarjoukset lähetämme 30.4. mennessä, joten olettehan ennen sitä yhteydessä kuluvan vuoden hoitotarpeista.

Tällä hetkellä tarjoamme kahta eri tyyppistä hautojenhoitoa eli yhden vuoden kesähoitoa ja viisivuotista perennahoitoa.

Kesähoidolla tarkoitetaan yksivuotista sopimusta, joka kattaa yhden kesäkauden kesäkukkien istutuksen, hoidon ja muistomerkin vesipesun viikoittain. Kesähoidon hinta koostuu voimassa olevan hinnaston mukaan seuraavasti: kukkapesän perushoito 90 € sekä lisäksi haudalle istutettavat kukat (mukulabegonia 8 €/kpl, reunakukat kesäbegonia tai hopealehti 4 €/kpl) istutettavien kukkien määrän ja laadun mukaan.

Perennahoitosopimuksella tarkoitetaan 5 vuoden sopimusta, jossa haudalle istutetaan perenna: kuunlilja ja/tai kesäpikkusydän (sopimus sisältää enintään 3 perennaa, lisäperennat 10 €/kpl). Perennahoitosopimus on kiinteähintainen 300 €/5 vuotta, mahdolliset 3 perennan ylittävät lisäkukat laskutetaan päälle.

Lähetämme teille automaattisesti samansisältöisen tarjouksen ennen uuden sopimuskauden alkua, jos emme ole saaneet ilmoitusta hoitosopimuksen perumisesta tai erityyppisestä haudanhoidosta kuin aiemmin on ollut voimassa.

Tarkemmat ehdot ja palvelujen kuvaukset löytyvät Hautojen hoitohinnasto.