Erityisammattihenkilöksi seurakuntaan

Nurmeksen ev.lut. seurakunta hakee ERITYISAMMATTIHENKILÖÄ vakituiseen työsuhteeseen 14.5.2024 alkaen.

Tarjoamme vastuullisen ja mielenkiintoisen työtehtävän Nurmeksen ev.lut. seurakunnassa. Seurakuntamme on 7 000 jäsenen seurakunta Ylä-Karjalassa, Pohjois- Karjalan ja Kainuun rajamailla. Nurmes on Pielisen pohjoispäässä ja maisemaltaan vehreää viljelysmaata mutta myös laajaa erämaata, joka tarjoaa sekä hengelle virkistystä että ruumiille rasitusta. Seurakunnan henkilövahvuus on 18, joista tukitoimissa kuusi henkilöä.

Nurmeksen ev.lut. seurakunnan keskus on Suomen viidenneksi suurin kirkko, jota täydentää Valtimon puukirkko. Seurakunta on taloudellisesti vakaa ja edellytykset itsenäisenä pysymiseen ovat hyvät, kun taloudesta pidetään huolta. Seurakunnan toimintaympäristönä on Nurmeksen kaupunki, jonka väkimäärä on n. 9 200. Kaupunki tarjoaa monipuoliset kulttuuri-, liikunta- ja harrastusmahdollisuudet.

Edellytämme että olet täyttänyt 18 vuotta ja sinulla on vähintään T-ajokortti. Edellytämme hakijalta tehtävään soveltuvaa ammatillista koulutusta, alan tuntemusta, käytännön kokemusta ja suomenkielentaitoa.

Erityisammattihenkilön tehtäviin kuuluu hautausmaiden, kiinteistöjen piha-alueiden hoito- ja kunnossapitotehtävät sekä haudankaivuu- ja peittämistehtävät. Erityisammattihenkilö vastaa kiinteistöjen ja laitteiden kunnostus-, huolto- ja korjaustöistä, tilojen lukituksista ja hälytyksistä, viher-, maanrakennus- ja lumitöistä sekä tavaroiden kuljetuksista.

Työ sisältää sekä käsintehtävää että konetyöskentelyä (traktori, kaivuri), joten tehtävä edellyttää hyvää fyysistä kuntoa, ao. ajokorttiluokkaa sekä työkoneiden pienimuotoisten konehuoltojen hallintaa. Puutarhakoneiden käyttökokemus lasketaan eduksi. Odotamme sinulta oma-aloitteista työotetta. Työaika 38 h 15 min/vko.

Palkkaus määräytyy Kirkon virka- ja työehtosopimuksen vaativuusryhmän 402 mukaan ja peruspalkka on 2 251,70€/kk. Lisäksi kokemuksen perusteella maksetaan kokemuslisää. Käytössä on myös suorituslisäjärjestelmä.

Valitun tulee ennen tehtävän vastaanottamista esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Tehtävän täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Vapaamuotoiset hakemukset pyydämme lähettämään ensisijaisesti 1.3.2024 klo 15 mennessä **@** tai postitse osoitteella Nurmeksen seurakunta, Ikolantie 3 75530 NURMES, kuoreen merkintä ”erityisammattihenkilö”. Hakemusasiakirjoja ei palauteta.

talouspäällikkö **@**, p. 050 386 4928.

Kausityöntekijä- ja kesäsetelityöpaikat

Nurmeksen seurakunta hakee monipuolisista ulkoilmatöistä kiinnostuneita 18 vuotta täyttäneitä kausityöntekijöitä ja 16-20 vuotiaita kesätyöntekijöitä kesätyösetelillä. Työtä tehdään Nurmeksen ja Valtimon hautausmailla.

Talousarvio vuodelle 2024 on alijäämäinen

Kirkkovaltuusto on hyväksynyt talousarvion vuodelle 2024 sekä toiminta- ja taloussuunnitelmalle 2024–2026. Seurakunnan tilikauden 2024 tulos arvioidaan 54 475,80 euroa alijäämäiseksi. Se aiotaan kattaa edellisten vuosien ylijäämästä.

Vuoden 2024 talousarviossa Nurmeksen seurakunnan tuloksen ennustetaan jäävän  57 475,80 euroa alijäämäiseksi ja alijäämän kasvavan tulevina vuosina. Vuosikate säilyy kuitenkin talousarviovuotena sekä suunnittelukausilla positiivisena. Vuosikate riittää suunniteltuihin investointitarpeisiin. Vuosina 2024–2026 on tarve käyttää aiempien vuosien ylijäämästä yhteensä noin 316 000 euroa alijäämien kattamiseen.

Nykyisen ennusteen mukaan seurakunnan vuoden 2024 ulkoiset toimintakulut olisivat 1 938 321 euroa, josta henkilöstökulujen osuus on 58 prosenttia eli 1 124 524 euroa. Toimintakate 1 574 499 euroa, kasvua vuodesta -22 n. 13 %.

Toiminnan arvioidaan tuottavan 363 822 euroa, kirkollisverotuloja kertyvän lähes 1 619 500 euroa ja valtionrahoitusta 190 000 euroa. Rahastotuottoja on arvioitu kertyvän 37 000 euroa. Poistojen määrä on 158 477 euroa.